Blue Wingfire’s Silver Bullet

Blue Wingfire’s Silver Bullet
”Silver”
Född:2008-08-10 (2015-07-01)
HD: A/A AD: UA
E: KORAD TJH (RÄ) Windedos Night Flight
U: KORAD SE BCH Blue Wingfire’s Queen of Lizards
MH: Genomfört, skott 1:a.

Godkänd lägre klass spår

2:a pris lydnadsklass 2

Min älskade, älskade Sill for till de evigt gröna skogarna en vacker, underbar sommardag 2015. Han är djupt saknad och förevigt i mitt hjärta ♥

Silver, Silverkulan, Sillen är en pajas även känd som ”sprallbrallan”. Han gör själ för alla sina namn. Det man inte har i huvudet det får man ha i benen. Fort ska det gå, helst bör man vara överallt på samma gång. Man får ju inte missa något av vad livet kan erbjuda.Självbevarelsedrift vad är det? Att kasta sig ut med en fallhöjd på 3 meter är en baggis vid 8 månaders ålder. Tjata hål i huvudet på diverse lekkamrater efter lek, bus och galna upptåg hör till vardagen. Den som inte säger ifrån riskerar att få Sillen på halsen på livstid 🙂 Mognad kommer med åren har jag märkt, Silver är inte riktigt det där duracellbatteriet utan stopp längre. Ett märkbart lugn har spritt sig i lägenheten här hemma. En pajas däremot kommer han alltid att vara. Han har en sån skön inställning till livet och är alltid sprallig och glad.

Silver är, om jag får säga det själv, ”väldigt mycket Aussie”. Med det menar jag att han har mycket av det vilket ses som rastypiska egenskaper. Sen kan man kanske önska mer av en del saker och mindre av annat men så är det ju om man frågar nästan vilken hundägare som helst. Han har en starkt utpräglad vaktinstinkt vad gäller sina ägor/sitt hem och han visar tydligt detta. Han hörs med andra ord! Jag upplever honom inte som reserverad men skulle heller inte säga att han har något intresse av att socialisera med personer han inte känner. Däremot är han överdrivet social med dem han känner, vilket vänner och familj kan intyga 😉 När det kommer till resursförsvar är det näst intill obefintligt. Han vaktar inte sina leksaker, inte sin matskål, inte sin ryggsäck på träning osv. Han har överhuvudtaget aldrig visat några sådana tendenser. I vissa situationer som hund är han relativt hård. Saker och ting rinner av honom innan de ens har hänt. Han går inte ner sig och blir ”låg” i träning om något blir fel. Däremot har han då lite svårt för att försöka hårdare och bättre i samma i situation. En attityd vi tränar på att få till. Med att han inte blir låg menar jag att om man t.ex råkar trampa honom på tassen under fria följet så blir han inte till en blöt fläck som går 2 meter längre från sidan. Han har en fruktansvärt stark egen vilja som man lärt sig fånga upp innan den får fäste.

Silver är min första Aussie och min första tränings-/tävlingshund. Under de snart fyra år jag haft honom har jag lärt mig otroligt mycket. Han har verkligen varit och är en läromästare. En oslipad diamant skulle jag fortfarande vilja beskriva honom som. Målet har hela tiden varit att tävla bruks först och främst. Vi har testat på alla grenar inom brukset förutom skyddet, det vill säga både sök,spår och rapporten. Spår är det som ligger närmast i tiden när det gäller tävling medan söket är något vi efter hand får se vart vi utvecklas. Lydnaden är vårt huvudfokus både vad gäller träning och tävling. Därför lägger jag även ner mest tid på den grenen vilket visar sig i de vardagliga bloggandet. Tycker också lydnaden med dess detaljprecision och utmaningen att lyckas sammanföra alla dessa detaljer till ett helt lydnadsprogram är tilltalande och väldigt kul! Vi har även planer på att komma ut och tävla i både agility och barmarksdrag men är fortfarande i inlärnings-/träningsfasen vad gäller dessa.

Kommentera