Anna

I andra änden av kopplet har ni mig, Anna. Jag är född -86 och uppvuxen samt bosatt i Karlstad. Efter 3½ års slit tog jag i juni 2010 ut en högskoleingenjörsexamen i Byggteknik från Karlstad Universitet och jag jobbar sedan maj 2010 som brokonstruktör på ett internationellt konsultbolag inom bygg- och infrastruktur.

Hundintresset tar upp den största tiden av dygnets timmar men jag försöker klämma in andra bitar i mitt liv också. Det kanske är mitt största problem – att jag har alldeles för mycket jag vill göra och framför allt tycker om att göra. All (nästan) idrott är kul, själv spelade jag fotboll under hela min uppväxt från jag var 7 år tills jag gick sista året på gymnasiet. Att träna är något av det roligaste jag vet och jag sysselsätter mig med löpning, cykling, styrketräning m.m flera gånger i veckan. Vintertid älskar jag att åka skidor. På både längden och utför med en förkärlek till de schweisiska alperna. Foto är även det ett stort intresse vilket även hör ihop lite med att jag tycker det är kul med layout, färg, form och design. Försöker lära mig allt man kan lära sig inom det men tiden räcker inte alltid till har jag märkt. Sen får vi inte glömma alla mina fina, underbara vänner både de utanför hundvärlden och de som är i. Att få umgås och omge sig med positiva, drivna, ambitiösa och ärliga människor är något jag värdesätter högt. Att ta sig en fin öl i goda vänners lag är helt enkelt fantastiskt 😉

Jag är också aktiv inom Hammarö brukshundklubb, där jag är medlem, och arbetar med utbildningssektor- samt tävlingssektorns verksamhet. Brukar även finnas med som assistent på valp- eller grundkurser då och då. Sedan december 2011 är jag också av SBK certifierad tävlingsledare för lydnad efter utbildning i Värmland-Dals distrikts regi.

Mitt stora intresse för ”min” ras väl och ve, Australian Shepherd gör att jag givetvis är medlem i Svenska Australian Shepherd-klubben (SASK). Hjärtat bultar lite extra för frågor runt mentalitet och arbetet för att bevara och förstärka rasens egenskaper som gör den till en konkurrenskraftig brukshund.

Utbildningar & kurser jag gått

2010

2½-kurs i tävlingslydnad för Maria Brandel

2011
Tävlingsledare i lydnad – SBK

2012
Spårhunden och lukterna – kurs för SWDI (Tobias Gustavsson & Jens Karlsson)
Clinic i tävlingsträning för Maria Brandel

2013
Clinic i lek för Siv Svendsen
Clinic i effektiv inlärning för Maria Brandel
Föreläsning i etologi för Lars Fält
Elitsatsning i lydnad för Maria Brandel, åhörarplats
Vallkurs för Ann och Isi Awes (Sv. Vallhundsklubben) via Svenska Australian Shepherdklubben

2014

 • Clinic 2 dagar för Siv Svendsen, Carin Bengtsson, Kjelluag Selsaas, Synnöve Matre och Towa Lindh.
 • Föreläsning + 1 kursdag i ”Den viktiga leken” för Tobias Gustavsson på SWDI.
 • Föreläsning + 2 kursdagar för Siv Svendsen, Gameondog Inlägg om kursen ➙ del 1 och del 2
 • Valpcamp 2½ dag i GameOnDog’s regi. Instruktörer Jessica Johansson och Lina Sundberg. Inlägg om kursen ➙ här
 • Auktoriserad tävlingssekreterare i bruks/lydnad, SBK.
 • Lydnadsläger (4 dagar) för Heidi Billkvam Inlägg om kursen ➙ här .
 • Vallkurs (åhörare) för Ann Awes via Sv. Australian Shepherdklubben. Inlägg om kursen samt om tävlingen Guldtackan ➙ här.
 • Brukslydnadskurs för Annica Karlsson på Lundagårds hundskola
 • ”Vem är min hund?” för Maud Gustavsson på Lundagårds hundskola
 • Spårkurs för Tobias Gustavsson på SWDI i regi av Lina på GameOnDog’s. Inlägg om kursen ➙ här
 • Vallhelg hos Peter Nilsson. Lite kort om den helgen här ➙ ”Vallkurs för Peter Nilsson”
 •