Orolig hund #1

Något är inte som det ska med Fling för tillfället. Hon buffar, skäller och är väldigt orolig hemma. Hon ”buffar” på tillsynes ingenting. Och ibland kommer det skall och då ska hon liksom klättra upp i mitt knä och sitta jättenära…? Jag förstår för tillfället ingenting? Kortisonet slutade vi med för 9 dagar sedan, så det borde vara ur kroppen. Inte heller visade hon några tendenser till den här typen av oro under behandlingen. Först trodde jag det här konstiga beteendet berodde på den där hunden jag pratade om i föregående inlägg men nu vet jag inte alls vad hon håller på med. Igår hade jag typ hjärtklappning och blev jättestressad över hur hon höll på HELA kvällen. Inte förrän jag gick och lade mig kunde hon koppla av någorlunda. Några små buff under natten sen också. Fling som ALDRIG skäller? Hon har aldrig skällt eller buffat på något på det här sättet förut? Det gick från en dag till en annan. Det är som om hon nått någon ny mognadsfas som hon ska ta sig igenom? Och jag gillar den inte i sådana fall. Är det någon med tik som vet ifall plötsligt orosbeteende exempelvis skälla på saker som inte finns kan vara tecken på att de är påväg att löpa? Hon har inte löpt på länge, så jag undrar om det är det som är på gång? Jag är van hormonbefriad hane (nåväl de har sina sidor de också) sen innan och har dålig erfarenhet av typiska löpbeteenden.

Jag kommer skriva lite inlägg här framöver som en slags dagbok för att kunna få lite statistik över beteendet och förhoppningsvis få bukt på vad det är som spökar hos henne. Hoppas givetvis det är något snabbt och övergående.

2 svar på “Orolig hund #1

  1. Bitte

    Anna, i min värld låter det där som löp på gång. Jag har bara haft tikar och de har uppvisat en rad knepiga beteenden. Någon, vanligtvis tämligen kaxig, var just ynklig och ”liten” och så rädd för sin skugga att hon försökte hoppa ut genom ett stängt fönster (!). Spexa får fullt hormonsus i öronen och varken hör eller ser. Och begriper ännu mindre. Andra tikar har varit knepigare efteråt med håglöshet, aptitlöshet, bäddande, bärande på gosedjur etc. Ha du is i magen ett tag till!

    • Anna

      Tack för din input, Bitte. Känns med en gång som att jag kan ha lite mer förståelse för hennes plötsliga personlighetsförändring. Det känns rimligt att det är ett stundande löp som sätter hormongriller i huvudet på henne!

Kommentera