Nicke Nyfiken

Låt mig presentera ännu ett i raden av smeknamn för den lilla bruna. Nicke Nyfiken. Det finns inget på denna planet som undgår fröken Flingas radar. Flugor som susar förbi, löv som virvlar på marken, människan som precis öppnade bildörren, fågeln som flyger 100 m upp i luften..jag kan fortsätta länge. Nyfikenheten är hennes starka egenskap men den kan också vara ett aber i träning. Störningskänslig? Mja. Jag vet inte riktigt vad jag ska sätta för epitet på henne. Jag upplever det mer som en mognadsfråga. Och en fråga om vana. (Och nu jämför jag med Silver igen.) Med den gamla grå var det hans lilla osäkerhet på omgivningen som störde honom. Han var helt enkelt tvungen att hålla koll för att vara förberedd. Med Fling finns det ingen som helst oro för omgivningen, det är ren och skär nyfikenhet!

”Vad händer där borta då!?”,
”Åh, den där matten verkade ju SKITROLIG!”,
”Men KOLLA vilken frän boll den där hunden leker med! Hallå! Kompis! Leka!?”

Igår kväll körde vi ett litet träningspass ute på klubben. Det var två för Fling helt nya bekantskaper som tränade. BC’s såklart. Var jag än vänder mig så är dom där! 😉 Tänkte först att; nu blir det åka av idag för att få den lilla bruna koncentrerad. Men där misstog jag mig. Hon skötte sig strålande. Hade ett grymt bra fokus. Och vi lyckades få till riktigt värdefull träning! High five Flingson!

galnagullan1

Kommentera